Teimme Tuijan kanssa retken Tampesteriin muutaman kissan kanssa. Mahtava reissu kaiken kaikkiaan!

Perjantaina majoituin erään ystäväpariskunnan luo poikien kanssa.  Cisse ja Albert luonnollisesti hurmasi koko perheen, mitäpä muutakaan.

Lauantaina menin pummilla Tuijan hotellihuoneeseen, koska hän voi hieman huonosti ja sunnuntaiaamuksi oli tiedossa hirveä härdelli.

Lauantaina eläinlääkärintarkastuksen jälkeen alkoi se jokaiselle kissanäyttelyissä käyneelle niin tuttu odottaminen. Angorathan on valitettavasti aina viimeisenä. Odottaminen ei tälläkään kertaa ollut turhaa. Esittelimme yleisölle rotua jos kiinnostuneita oli ja niitähän riitti. Mahtavaa saada kertoa tästä valloittavasta kissarodusta, koska ihmisillä on outo käsitys luonteen osalta. Luulevat angoran edelleen olevan kiukkuinen? Onhan se saattanut joskus sitä olla, mutta kasvattajat ovat tehneet loistavaa työtä saaden rodun luonteet paranemaan ja tasaantumaan. Kiitos siitä jokaiselle kasvattajalle!

 

En muuten tiennyt, että angora ihmiset on noin sydämellisiä. Porukka on pieni ja intensiivinen, mutta minut otettiin ennakkoluulottomasti porukkaan mukaan ja olimme "yhtä suurta perhettä"....

Näin, kun on tottunut koiraihmisten keskuudessa ja eri rotujen parissa siihen kateuteen, kuppikuntaisuuteen, pahan puhumiseen tuo angoraporukan yhteen hiileen puhaltaminen oli mulle jotain niin käsittämätöntä. Mieletön fiilis, kun huomaa omin silmin sen aidon ilon kaverin puolesta. Tää porukka osaa olla vilpittömästi onnellisia jokaisesta TP-valintaan pääsystä vaikka se oma kissa ei olisikaan sinne asti päässyt. Aivan sama onko kissat samalta kasvattajalta vai ei.

 

Mukana meillä näyttelyssä oli tosiaan Cisse, Albert, Innu ja Kauno, Albertin veli siis.

Lauantaina kaikki pojat ex1 ja TP-valinnoissa, Kauno oli Tuomarin Paras ja paneeliin.

Sunnuntaina Innu valmistui Championiksi , Cisse ex1, Albert ex1 TP, kaikki TP-valinnoissa ja Albert paneeliin.

 

En nyt muista onko Tuija menossa poikien kanssa tässä välissä johonkin, mutta oma katse siintää jo tuonne heinäkuun loppuun. Turkkilaisten erikoisnäyttelyyn joka järjestetään SUROKin näyttelyn yhteydessä.

Vangora ry järjestää 25-vuotisen taipaleensa kunniaksi turkkilaisten kissojen erikoisnäyttelyn 26.7.2014 SUROKin näyttelyn yhteydessä (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 D, 00180 Helsinki).

Kyseessä on epävirallinen näyttely, jossa on myös lisäluokkia (paras turkki, kolme sukupolvea yms.).

Angoroiden tuomarina toimii Sara Viuha.

albertpirokissa-normal.jpg

FI*Elekatin Super Nova ja FI*Elekatin Rosso Ruben

<3 veljekset <3